Můj pracovní den

V předchozích článcích jsem vám, okrajově, popisoval, jak co dělám za práci. Ted bych o tom chtěl psát podrobněji. V práci mám “flexibilní“ směny, vždy se mi přizpůsobí podle mých potřeb. Takže jedou začínám v 10, další den v 11 a někdy i ve 12. Podle toho se také odvíjí čas kdy jdu domů , ale vždy pracuji okolo 7 hodin.

V British Muzeu to funguje tak, že jak přijdu do práce a musím projít přes „security check“ (jestli nemám nějaké ostré a střelné předměty). Jakmile projdu přes security, jdu se převléct do pracovního a hlásím svůj příchod otiskem prstů a práce může začít. Zajdu pro pečivo, donesu zmrzku a koláče, vše připravím a naaranžuji, aby vypadaly pěkně.

Lidi k nám chodí nárazově. Někdy v malém počtu, takže mám dost času na přípravu a doplňování sortimentu a někdy chodí ve velkých skupinách, to mi začíná “running“. Musím rychle uklízet stoly (sebrat nádobí a utřít stůl). Jakmile uklidím všechny stoly, tak doplním sortiment a jdu další kolo tak asi 20x za hodinu. Po nějakém čase mě pošlou na půl hodinovou přestávku i s jídlem a pitím, které od nich dostávám. Co víc si přát?

Jídlo bylo výborné, ale musím pokračovat v práci. Střídám se v přestávce s baristou, a tak jsem nyní u kávovaru. Musím rychle zmáknout všechny druhy káv od “flatwhite“ až po “icecafe“. Nejhorší je, když spletu objednávku, ale v práci to berou v pohodě. Říkají, že nikdo není perfektní. Chyby se dělají a dělat budou.

Když se barista vrátí tak jdu dělat “runnera“, protože šel pro změnu na přestávku on. To zas odnáším jídlo a přijímám případnou kritiku. Když největší masakry skončí, začíná nám “chill“ a všichni čekáme až šéf zavelí “Home Time“.

V tu chvíli sklízíme vše, co zbylo. Pečivo a koláče sníme. Zmrzku schováme v restauraci. Počkáme až zbylí hosti odejdou, vše vydezinfikujeme a jakmile je vše hotovo, otiskem prsty a hurá domů.

Sice dá sem tam tato práce zabrat, ale lidi jsou tu v pohodě – kolegové i hosté, kteří chápou mé jazykové mezery. Práce tu utíká strašně rychle, protože je hodně práce i mzda je optimální a mám 50% slevu na vše. A to se vyplatí.

Jen mě štve, že se mi kolegové mění docela často. Nikdo tam nezůstane moc dlouho, ale na to si člověk dokáže zvyknout.

Bez sponzorů by to nešlo

Kontaktní informace

Kanceláře:

Písecká 2342/11
130 00  Praha 3
Datová schránka: ID: 6j32yja

Fakturační údaje

Nadání a dovednosti o.p.s.
Klimentská 1246/1
110 00 Praha 1
IČ: 242 95 124
Číslo účtu: 107-2573200287/0100
Číslo transparentního účtu: 107-7444850227/0100
IBAN: CZ3601000001072573200287
BIC/SWIFT: KOMBCZPP

Sledujte nás na sociálních sítích

Kontaktní informace

Kanceláře:
Hradčanská Office Center
Milady Horákové 116/109
160 00 Praha 6

E-mail: info@nadaniadovednosti.cz

Datová schránka: ID: 6j32yja

Fakturační údaje

Nadání a dovednosti o.p.s.
Klimentská 1246/1
110 00 Praha 1
I4: 242 95 124

Číslo účtu: 107-2573200287/0100
Číslo transparentního účtu: 107-7444850227/0100

IBAN: CZ3601000001072573200287
BIC/SWIFT: KOMBCZPP

Pomáhejte společně s námi. Dejme dětem šanci, aby jejich první kroky z dětského domova byly opravdu úspěšné.